Wat is bioresonantie?

Overal in de natuur komen trillingen (resonanties) voor: aardbevingen, geluid, licht en radiogolven. Het lichaam reageert op trillingen. Maar wat gebeurt er als een lichaam uit balans is en dus verkeerde trillingen heeft?

Verstoorde communicatie tussen de cellen
Ons lichaam kan alleen functioneren en zichzelf reguleren als de cellen met elkaar communiceren. In een gezond lichaam vindt die informatie-uitwisseling ongehinderd plaats. Zo kan elke cel en elk lichaamsdeel zijn functies uitvoeren. Maar soms wordt de communicatie tussen de cellen verstoord, en zelfs verhinderd. Gifstoffen, schimmels, virussen, bacteriën, parasieten en stralingen kunnen hiervan de oorzaak zijn. Als de communicatie tussen de cellen verstoord wordt, kunnen we uiteindelijk ziek worden. Zodra een lichaam uit balans is, stroomt de energie niet goed door. Het gevolg: organen werken niet meer zoals het hoort.

Bioresonantie herstelt de balans van het lichaam
Tijdens een gesprek en met behulp van bioresonantie kan ik uittesten welke energiebanen (meridianen) en organen verstoord zijn. Daarnaast wordt uitgetest of het immuunsysteem ondersteuning nodig heeft en of de uitleidingorganen behandeld moeten worden. Uitleidingorganen zijn bijvoorbeeld de lever, darmen en lymfeklieren. Ook komt daarbij naar voren welke specifieke belastingen je hebt.  Op basis van de uitkomsten wordt een behandelplan opgesteld, inclusief een passend dieet en eventuele bewegingsadviezen.

Wanneer bioresonantie?

Bioresonantie is zeer effectief bij acute allergieën (hooikoorts), chronische allergieën, aandoeningen van maag, darm, lever en gal. Huidaandoeningen, longaandoeningen, pijnklachten, migraine, ziekte van Lyme, neurologische aandoeningen, weerstandsvermindering, chronische vermoeidheid, reumatische klachten, keel-, neus- en oorproblemen, kinderziekten, gevolgen van inentingen, leer- en gedragsproblemen, sportblessures, energie blokkades. Rookverslaving en andere verslavingen.

Hoe zien een consult en een behandeling eruit?

Het eerste consult duurt vaak minimaal anderhalf uur. Hierin maken we kennis en neem ik een uitgebreide anamnese af: we bespreken je klachten en problemen.

De diagnose

Met behulp van testampullen en een BICOM-apparaat ga ik eerst je lichamelijke conditie uittesten. Hierbij plaats ik elektroden op je lichaam. Daarmee wordt informatie uit je lichaam via het BICOM-apparaat omgezet in therapiefrequenties. Het is volledig pijnloos. Je kunt in een rustige, ontspannen houding zitten.

Daarna ga ik uitzoeken of er een allergie of onverdraagzaamheid bestaat voor bepaalde stoffen (bijvoorbeeld voedingsmiddelen) en/of er belastingen (zoals gifstoffen, schimmels en bacteriën.) in het lichaam zijn die een negatieve invloed hebben. Belastingen stel ik individueel en nauwkeurig vast. Zo kan in veel gevallen de verborgen oorzaak van de ziekte worden opgespoord.

Op basis van de diagnose weet ik waarmee je lichaam belast is en welke therapie hiervoor nodig is. Ik streef ernaar om in het eerste consult het complete (ziekte)beeld duidelijk te krijgen. Daarmee zijn al veel zaken te verklaren. Naar aanleiding van de testresultaten geef ik adviezen over je dieet en leefgewoonten om je genezing te bevorderen. Deze adviezen kan ik ondersteunen met behandelingen. Het is essentieel dat jij met deze adviezen aan het werk gaat. Het is dus niet zo dat het BICOM-apparaat en ik als therapeut de problemen voor u gaan oplossen. Dat gaan we samen doen. Daarom is jouw actieve medewerking absoluut noodzakelijk!

Goed om te weten
Voorafgaand aan het bepalen van de diagnose én voorafgaand de behandelingen is het belangrijk dat je geen koffie of zwarte thee drinkt. Dit kan het onderzoek en de behandeling bemoeilijken. 

De behandeling

Tijdens de behandeling gebruiken we weer het BICOM-apparaat. Zo worden belastende frequentiepatronen gereduceerd en onderliggende oorzaken van ziekten uitgeschakeld. Belastende stoffen worden vrijgemaakt en uitgescheiden door de uitscheidingsorganen, met als gevolg dat de lichaamseigen regulatie wordt hersteld. Zo wordt de zelfgenezende kracht van je lichaam geactiveerd.

Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Vaak geven de mensen aan na de behandeling of de dag erna vermoeid te zijn. De therapie wordt meestal als zeer aangenaam ervaren.

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van diverse factoren. Daarbij kun je denken aan de aard van de klacht (chronisch of acuut), je leeftijd en of je medicijnen gebruikt.

Goed om te weten
Tijdens de hele behandeling is het belangrijk dat je heel veel mineraalarm water, zonder koolzuur, drinkt: dagelijks 1,5 tot 2 liter. Alleen mineraalarm water kan de door de therapie losgemaakte schadelijke stoffen uit het lichaam verwijderen. Het is dus de ideale drank om te ontgiften.

Celzouten

Ik maak ook gebruik van de celzouttherapie. Schüssler-celzouten zijn genoemd naar de Duitse homeopathisch arts Wilhelm Schüssler. Hij is de ontdekker van de unieke, heilzame werking van celzouten: sterk verdunde mineralen.

Wat zijn celzouten?
Celzouten volgens de methode van dr. Schüssler zijn verdunde mineraalzouten: zó klein gemaakt dat het lichaam ze herkent als lichaamseigen. Het resultaat: celzouten kunnen onmiddellijk door cellen en organen in het lichaam opgenomen worden.

Reguliere mineralenpreparaten en vitamines, die onverdund ingenomen worden – de supplementen die in veel apotheken en zelfs supermarkten te koop zijn – worden niet altijd optimaal opgenomen door het lichaam; ze kunnen zelfs een overbelasting vormen voor het lichaam. Deze reguliere preparaten en vitamines geven een prikkel aan het lichaam, ze vragen om een reactie. Celzouten ondersteunen de belangrijke processen in het lichaam juist.

Wat is celzouttherapie?
Dr. Schüssler ontwikkelde een uitgekiende therapie, die van onschatbare waarde is gebleken bij het verzachten van diverse lichamelijke klachten, ter ondersteuning van de stofwisseling, het opheffen van blokkades en het herstel van cellen in het algemeen. De grote kracht ligt in de cel-ontzurende werking en de eigenschappen die de opbouw van lichaamscellen – de elementaire bouwstenen van je lichaam – ondersteunen.

Bewust omgaan met voeding en gedrag
Een behandeling met celzouten bestaat nooit alleen uit pillen innemen, maar ook uit bewust omgaan met voeding en gedrag. Dit is helemaal volgens de principes van de complementaire geneeskunde: de ‘patiënt’ speelt zelf een belangrijke rol als hoofdverantwoordelijke voor de eigen gezondheid. Het gaat om lichaamseigen mineralen, maar dan in homeopathische dosering. Dát is het basisprincipe van de heilzame dr. Schüssler celzouttherapie.