Diabetes

Diabetes mellitus type II is een welvaartsziekte die schrikbarende vormen aanneemt. Het heeft een grote negatieve impact op de kwaliteit van leven. Dit is het eindstadium van een verstoord proces, waar bijna iedere Nederlander in meer of mindere mate last van heeft.

Gevoeligheid van insuline
De meeste mensen voelen zich niet aangesproken als het over diabetes type II gaat. Het is een medische naam die afleidt van het werkelijke probleem: insulineongevoeligheid. Dus heb ik het liever niet over diabetes type II, maar over de gevoeligheid van insuline. Een verstoorde gevoeligheid – dus een ongevoeligheid voor het hormoon insuline – geeft een verhoogde kans op diverse ontstekingen en welvaartsziekten.

Aan de slag om je gezonder en energieker te voelen
Heb jij al last van diabetes type II? Misschien gebruik je al medicatie, of je hebt alleen nog maar last van een energiedip na een maaltijd. Wat je situatie ook is, ik kijk graag samen met jou hoe we dit kunnen veranderen. We gaan er dan samen voor zorgen dat jij je binnen een kort aantal weken veel gezonder en energieker gaat voelen.

Je zult er verbaasd van staan hoe eenvoudige aanpassingen in je leefstijl kunnen zorgen voor een grote verbetering. Vaak kun je na een aantal weken al  minderen met medicatie, of heb je zelfs helemaal geen medicatie meer nodig. Een gezonde lifestyle kan veel verschil maken!