Overal in de natuur komen trillingen (resonanties) voor: aardbevingen, geluid, licht en radiogolven. Het lichaam reageert op trillingen maar zodra een lichaam uit balans is, (verkeerde trillingen heeft) stroomt de energie niet goed door. Het gevolg: organen werken niet meer zoals het hoort. Met aangepaste lichaamseigen trillingen beïnvloedt het bioresonantie-apparaat lichamelijke processen zowel bij kinderen als bij volwassen. Want bioresonantie werkt op het trillings- en energieniveau van het lichaam, ondersteunt het immuunsysteem en beschermt het lichaam tegen ongunstige invloeden.

De biotensor meet buiten het lichaam de frequenties van cellen, weefsels en organen. Uniek is dat elke lichaamscel z’n eigen frequentie heeft. Daardoor kan de trilnaald veranderingen in het lichaam zichtbaar maken en virussen, bacteriën, parasieten en schimmels opsporen. De beweging van de trilnaald maakt duidelijk welk orgaan of welk deel van het lichaam verkeerde trillingen afgeeft.

Elke ziekte gaat gepaard met onregelmatige trillingen en kan dus opgespoord worden met de biotensor. Als de oorzaak van de ziekte in beeld is, verloopt het genezingsproces eenvoudiger. Door het lichaam te prikkelen en de werking van organen te stimuleren nemen klachten aanzienlijk af of verdwijnen geheel. De genezingsverwachting van de bioresonantie-therapie is hoog. Bovendien kan deze therapie toegepast worden bij uiteenlopende aandoeningen:

Vermoeidheidsklachten
Migraine
Reuma
ME
MS
Hart en vaatziekten
Huidproblemen
Allergiën Rugklachten
Nekklachten
Lever
huidproblemen
Gal
Maag en darm
Intolerantie
Ademhaling / longen