Celzouttherapie volgens dr. SchusslerSchussler celzouten zijn genoemd naar de Duitse homeopathisch arts Wilhelm Schüssler, ontdekker van de unieke, heilzame werking van celzouten: sterk verdunde mineralen.

Hij ontwikkelde een uitgekiende therapie, die van onschatbare waarde is gebleken bij het verzachten van diverse lichamelijke klachten, ter ondersteuning van de stofwisseling, het opheffen van blokkades en het herstel van cellen in het algemeen. De grote kracht ligt in de cel-ontzurende werking en de eigenschappen die de opbouw van lichaamscellen – de elementaire bouwstenen van je lichaam – ondersteunen.

Een behandeling met celzouten (geen traditioneel medicijn) bestaat nooit alleen uit pillen innemen, ook uit bewust omgaan met voeding en gedrag; helemaal volgens de principes van de alternatieve geneeskunde speelt de ‘patiënt’ zelf een belangrijke rol als hoofdverantwoordelijke voor de eigen gezondheid. Lichaamseigen mineralen, maar dan in homeopatische dosering. Dat is het basisprincipe van de heilzame dr. Schüssler celzouttherapie.

Celzouten volgens de methode-dr. Schüssler zijn verdunde mineraalzouten; zó klein gemaakt dat het lichaam ze herkent als lichaamseigen. Resultaat: celzouten kunnen onmiddellijk door cellen en organen in het lichaam opgenomen worden. Reguliere mineralenpreparaten en vitamines, die onverdund ingenomen worden – de supplementen die in veel apotheken en zelfs supermarkten te koop zijn – worden niet altijd optimaal opgenomen door het lichaam; ze kunnen zelfs een overbelasting vormen voor het lichaam. Schüssler Celzouten zijn geen homeopatische medicijnen; die worden niet alleen verdund, maar ook geschud. Bovendien geven homeopathische medicijnen een prikkel aan het lichaam, ze vragen om een reactie. Celzouten ondersteunen de belangrijke processen in het lichaam juist.